Duikweek Eyemouth Schotland 2024

De Noordzee is een prachtige plek om in te duiken, hoe Noordelijker je komt hoe helderder en diverser het onderwaterleven is.
In juni 2022 en 2023 hebben wij deze reis gemaakt en wij zijn nog steeds dol enthousiast over de toegankelijkheid van het duiken en de soort rijkdom die de Noordzee ons ten hoogte van Schotland te bieden had.

Daarnaast zijn de enorme rotspartijen waaronder wij duiken een waar paradijs voor grote vogel kolonies waar je zelfs onder water mee te water krijgt als je tussen het kelp op zoek bent naar lipvissen. snotolven, harders, slakjes, zeehondjes en zelfs dolfijnen. De zeekoeten zwemmen je om de oren het is een feest om dat een keer mee te maken.

Een dag bij het duikcentrum Marinequest begint met een goed gevuld ontbijt in de ontbijtzaal waar we met elkaar de dag doorspreken en de sterke verhalen van de vorige duik met elkaar delen. Daarna loop je binnen 2 minuten naar de locatie waar je gevulde flessen en duikuitrusting al op je te wachten staan.
Je tuigt daar je materiaal op en loop weer 2 minuten naar de boot en je zet je materialen vast op een stevige bank. Onder deze bank is ruimte voor je loodgordel, vinnen en een extra cilinder om de tweede duik mee maken. Je trekt je nat of droogpak aan en we vertrekken naar een van de geweldige locaties om daar de eerste duik te gaan maken.

Op deze dag bezoeken we twee bijzondere duiklocaties, dus na duik één vertrekt de boot naar een andere locatie en wij hebben dan de tijd om te ontgassen en een kleine versnapering te snoepen. Ook is er aan boord een toilet voor diegene die twee duiken zonder afwateren niet gaan redden.
Leuk feitje is dat het na de duik simpel is om aan boord te komen, een lift achter de boot brengt je in een oogwenk op dek-niveau alwaar je in één stap op de veilige bank kan gaan zitten.

Iets na 13:00 uur vertrekken wij weer richting de haven om daar de uitrusting weer terug te brengen en de cilinders af te geven zodat ze gevuld kunnen worden voor de volgende dag.

De middag kan je gebruiken om in de buurt een van de geweldige wandelingen te maken of lekker bij te komen van de mooie ervaringen die je die ochtend hebt opgedaan. Eyemouth is een karakteristiek Schotse havenplaats met een diversiteit aan gezellige pubs, elke avond kan je er eentje uitzoeken en genieten van de Engelse en Schotse specialiteiten. Vergeet niet om minsten eenmaal de Fish & Chips te proberen want die is daar echt fenomenaal.

Overdag maar ook ’s avonds kunnen we gebruik maken van een gemeenschappelijke ruimte om na te praten, kaartje te leggen en/of iets te drinken.

Je overnacht in de B&B van de duikschool. De kamers zijn allemaal uitgerust met een douche en toilet en ruimte voor je kleding en een oplaadpunt voor je lamp, camera e.d..

Afhankelijk van het weer maken we in 5 dagen 10 duiken. Deze duiken zullen worden afgewisseld met zoektocht naar naaktslakken, wrakduiken, duiken met zeehonden en andere gevarieerde rots en kelpgebieden.

De overtocht naar Newcastle regel je zelf. DFDS ferry heeft een regelmatige verbinding van IJmuiden naar Newcastle. Vanaf Newcastle rij je in een uurtje naar Eyemouth waar je op zondag kan settelen, de groep leren kennen en je kan voorbereiden op de geweldige week die komen gaat.

Wat kost deze trip:
Inclusief: 5 overnachtingen, 5 duikdagen, ontbijt en lucht.
Exacte prijs volg nog maar ligt in de buurt van de € 780- per persoon ( de prijs kan iets fluctueren i.v.m. koers wisseling van de pond)
Bijboeken extra nacht +\_€ 65,- per persoon per nacht.
Tip:  wacht niet te lang met boeken van de overtocht, de prijzen lopen snel op hoe dichter je bij de reisdatum komt.  Als je nu boekt september kost de reis €710 voor 2 personen 1 hut 1 auto

Er kunnen maximaal 12 personen mee. Wil je mee met deze unieke trip geef je snel op want vol is vol
Wij adviseren  je een reis/annuleringsverzekering af te sluiten.

We hebben van de trip verleden jaar een film gemaakt, dit geeft een mooie impressie van hoe je week er uit gaat zien. Ook op de foto galerij vind je een aantal sfeer foto’s van onze vorige trip.

Aanmelden

Vul het onderstaande formulier in om je hiervoor aan te melden. Wij verwerken je gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid.

1, 2, 3 enzovoorts